Nieuws

22 december 2017

Aanmodderen doen we niet aan!

Stichting Jeugddorp De Glind hanteert een servicegerichte benadering van jeugdhulp. Wat betekent dat, en op welke manier is dat innovatief? Anton de Munck, integraal casemanager, vertelt: “Soms betekent dat met een jongere rondrijden in de regio op zoek naar een leerwerkplek. Een andere keer is dat jobcoachen. En bij een andere jongere betekende dat urenlang samen aan tafel zitten. Hij met zijn capuchon over zijn hoofd. Uiteindelijk kregen we contact.”

Lees meer
31 oktober 2017

Tour De Glind: kom je ook op 16 november?

Ada Hollenberg nam deel aan een Tour De Glind: "Het gezinswonen dat centraal staat in het Jeugddorp heeft me echt geraakt. Dat er de mogelijkheid is om in het buitengewone toch te maken dat je zo gewoon mogelijk kunt opgroeien. Als het dan toch echt thuis niet meer gaat, dan is dit zo’n mooie mogelijkheid." Ik zag dat in het gezinshuis de ouders met de kinderen het gezinsleven zo gewoon mogelijk invullen. Ik heb veel bewondering voor de gezinshuisouders, het zijn mensen die stevig in hun schoenen staan.”

Lees meer
17 januari 2017

Gezinshuisouders gezocht

Begin een gezinshuis in Jeugddorp De Glind

Stichting Jeugddorp De Glind wil 3 nieuwe gezinshuizen starten en zoekt daarvoor gezinshuisouders. Het gezinshuis wordt jouw eigen zelfstandige onderneming. Dit gaat via een franchiseformule. Er komen 4 tot 6 uithuisgeplaatste kinderen bij je wonen die jij waardevolle bouwstenen voor de toekomst mee kunt geven. Groot voordeel van een gezinshuis beginnen in De Glind (tussen Amersfoort en Barneveld) is dat je gebruik kunt maken van de vele voorzieningen op het gebied van leren/werken en vrijetijd.

Lees meer