Organisatienieuws

Leefgebied werken & leren

12 juli 2018

Trots! Eerste diplomering Switch

Wat moet je doen als het op school niet lukt? In het Jeugddorp bieden wij anders leren-trajecten. Gezinshuiskinderen en kinderen uit de regio kunnen onder meer terecht bij Switch. En dat werpt zijn vruchten af: we zijn trots op een jongedame die haar diploma haalde.

Tweeënhalf jaar geleden kwam er een veertienjarig meisje bij Switch, de zorgonderwijsvoorziening van Jeugddorp De Glind. Ze had absoluut geen idee wat ze wilde gaan doen. Motivatie om te leren was hierdoor moeilijk te vinden.

Perspectief bepalen, jongere heeft de regie
Samen werd er een toekomstperspectief gecreëerd, er werd gekeken naar wat ze graag wilde, wat haar leuk leek en hoe ze dat zou kunnen bereiken. Dit hield in dat ze drie dagen per week stage moest lopen en de andere twee dagen samen met haar coach van Switch werkte aan haar leeropdrachten, de structuur was hierin leidend.
Er heeft tussendoor een wisseling van stage plaats gevonden, wat maakte dat ze beter op haar plek terecht kwam. Mooi om te vertellen is dat ze deze plek zelf heeft gevonden. Ze werd steeds gemotiveerder en zelfstandiger.

Structuur en samenwerking netwerk
Wekelijks heeft haar coach een strakke planning voor haar gemaakt en samen hebben ze stapsgewijs gewerkt richting haar examen. De coach van Switch, de Donnerschool, de stageplek en gezinshuisouders zorgden er samen voor dat ze vanuit alle kanten gestimuleerd werd om vol te houden. Door de band die ze kreeg met de sociotherapeuten en de vaste structuur lukte het om toch aan leren toe te komen.

Geslaagd!
Na een jaar bestaande uit een intensieve begeleiding heeft ze op zeventienjarige leeftijd haar examens afgelegd en deze met succes afgerond. Dit maakte dat de eerste diploma-uitreiking van Switch plaatsvond. We zijn ontzettend trots dat we mogen spreken van een nieuw succes ‘anders leren’.

Terug naar overzicht