Talenten voor taal en creatieve vorming

Terug naar overzicht

Een mooie bloem die zich ontwikkelt en zich aan de wereld laat zien.

Atelier Gerbera is een kunstatelier in De Glind aan de Rudolphlaan 24. De kinderen uit De Glind laagdrempelig mogen hier ontdekken wat voor talenten ze bezitten op gebied van taal en creatieve vorming. Associatie van Gerbera is een kleurrijke bloem in veel kleuren en variaties. Ze hebben een krachtige steel, maar dit betekent niet dat sommige geen hulp hierbij nodig hebben. Het is belangrijk om te mogen ervaren dat alles goed is wat je maakt. Dat iedereen uniek is en er mag zijn en dat iedereen mag zich uit op zijn of haar eigen unieke wijze. Samen kijken met respect naar elkaars werk en hopen dit ook regelmatig te mogen delen met het dorp door middel van een expositie.

Met Gerbera kunnen de kinderen dus starten met de diverse kunstvormen en daaruit uitbloeien tot “talenten op het gebied van taal en creatieve vorming”.


Gerbera bestaat uit twee enthousiaste dames; Myra en Patrice.

Myra woont met haar man Carel in De Glind. ‘Typisch Textiel is de creatieve activiteit die Myra als vrijwilliger aanbiedt. Met de naaimachine gaan de kinderen bij Typisch Textiel  het creatieve avontuur aan.  In een groepje van maximaal 4 kinderen is er voldoende aandacht en plezier voor iedereen. Typische Textiel is het ‘vervolg’ op Typische Teksten waar Myra samen met kinderen jaren lang jongleerde met woorden en teksten.

Patrice woont in De Glind met haar zoontje Deymian. Ze schildert graag en dat laat ze ook terug zien in haar werk bij Gerbera. Haar doel is om zoveel mogelijk kinderen mee te geven hoe goed en helpend het kan zijn om je gevoelens, emoties en ervaringen te mogen uiten met beeldende technieken. Het Atelier is een veilige plek waar de kinderen zonder stress, prestatiedruk en concurrentie kunnen werken, lekker met kleur bezig zijn, maar vooral een leuke gezellige tijd met elkaar door te brengen en ook nog iets te leren over de verschillende technieken.