Bij muziek maken komt er wat los

Terug naar overzicht

Doorzettingsvermogen door muziek

“Het werkt voor sommigen als een uitlaatklep, maar het is meer dan dat: Je hebt de basis snel onder de knie, dat geeft zelfvertrouwen, maar vervolgens moet je aan de slag met de finesse en variatie, dat traint het doorzettingsvermogen.” Zo vertelt Frans Mineur. Hij geeft muziekles en Jet geeft zangles in Jeugddorp De Glind.

  • Drums, je leert beats drummen op échte drumsets.
  • Gitaar, we spelen samen popsongs van de top 2000 en als dat lukt ook van nu!
  • Singinn, je leert via karaokeversies van je eigen favoriete liedjes je stem beter te gebruiken, zangles nieuwe stijl.
  • Musical, er wordt samen met Jet geoefend voor een uitvoering.
Muziek maakt iets los

“Soms heeft muziekles een therapeutische waarde. Er kan tijdens het muziek maken iets loskomen. Zomaar onverwacht. En dan kan het gebeuren dat een kind of jongere ineens moet huilen. Of dat er verhalen loskomen die ze nog niet eerder hebben verteld. Bij muziek leer je dat je je best moet doen en moet oefenen en dat wanneer je hebt geoefend iets lukt en je iets kunt spelen wat aanvankelijk niet lukte. Dat nemen ze hoop ik ook weer mee naar school.”

“Ik werk met de kinderen vaak toe naar een prestatie, een concreet doel: een studio-opname of een optreden. In dat hele traject komt het gewone leven automatisch langs. Kinderen leren zichzelf te presenteren, een belangrijke vaardigheid voor hun latere toekomst.”

Frans werkt fulltime als professioneel drummer: bij het orkest van de Luchtmacht en bij Stage Entertainment (the Lion King), daarnaast nog als freelance-drummer/workshopleider en hij is muzikaal leider van twee bigbands.