Meidentijd

Meidentijd

Meidentijd is een vrijblijvende activiteit. Soms praten we over serieuze onderwerpen zoals pesten, menstruatie, relaties of seks, maar meestal zitten we gewoon lekker te kletsen met een kopje thee en een rol koekjes. We doen spelletjes, tekenen, knutselen of schrijven een kaartje, we bakken heerlijke koekjes of kijken bijvoorbeeld een film.

 

Bij meidentijd gaat het erom dat de meiden mogen zijn wie ze willen zijn en zich veilig voelen bij elkaar. Ook mogen de meiden zelf met idee├źn komen voor een activiteit. We besteden aandacht aan ieders verjaardagen en bereiden elkaar ook voor op ieders toekomst.

 

De activiteit duurt en uurtje, maar mochten we een beetje langer nodig hebben omdat we bijvoorbeeld midden in een goed gesprek zitten ronden we dit ook rustig af en nemen we de tijd die daar voor nodig is. Annemijn stuurt dan een berichtje naar de (pleeg)ouders/verzorgers/groepsleiding.

 

De leeftijd van meidentijd is 12+ hierbij wordt ook gekeken naar de sociale en mentale leeftijd van de meiden. Bij twijfel kun je altijd mailen naar Annemijn, in overleg beslissen we dan of de desbetreffende persoon aan kan sluiten bij dit gezellige groepje.

 

Voor meidentijd moet je je, net als voor de andere activiteiten wel gewoon aanmelden. In overleg met Annemijn kun je je afmelden als je een keertje niet kan, of geen zin hebt. Dat is je eigen verantwoordelijkheid, je bent immers al een grote meid!

Kenmerken

  • Locatie: Soos
  • Maandag 19:00-20:00
  • Leeftijd: 12+
  • Kletsen, gezelligheid, beauty, spelletjes, meidentalk en serieuze onderwerpen

Activiteit begeleider

Hi,

Ik ben Annemijn, oud-stagiaire van het VT-team in De Glind, nu terug als partner voor de activiteit meidentijd! Ik heb in mijn eerdere stage ook een groep meiden begeleid en dit vond ik heel gezellig! Het gaat er bij mij vooral om dat iedereen mag zijn wie ze willen zijn en dat het een gezellige maar ook vertrouwelijke activiteit wordt. We helpen elkaar verder!