Stoer bij de (bio)Boer!

Stoer bij de (bio)Boer

Stoer bij de boer is een leuke, leerzame buitenactiviteit op de biologische tuinderij De Landouw.

Voedsel is van levensbelang en heeft ook, misschien wel juist betrekking op kinderen! Bij stoer bij de boer doen we klussen die elke teler in zijn werk tegenkomt. En elk seizoen is anders! Er wordt gezaaid, geplant, verzorgd, verkocht. Net wat op dat moment op het land, of in de kas, moet gebeuren.
Stoer bij de boer is 1x per twee weken op zaterdagochtend van 10.00 toto 11.00 (in de even weken). De groep is niet groot, tot 6 kinderen in de leeftijd rond 10 jaar.

Kenmerkend voor de activiteit zijn; buiten, in de grond of met groen (je kan vies worden), iets waardevols doen, gezellig spelen (na de klus).

We komen bij elkaar in de kantine en drinken gezellig wat. Daar leg ik de klus van die ochtend uit en dan gaan we aan de slag. Zo nodig help ik bij het verdelen van de taken. De klus duurt meestal een half uur, soms wat langer. Het laatste kwartiertje doen we meestal een spel op het erf (dat wordt vaak verstoppertje).

Sinds dit jaar hebben we een nieuwe foliekas, die ervoor zorgt dat we nog langer in het seizoen met groentes bezig kunnen zijn. Maar ook in de winter is er altijd iets te doen.

Kortom; een gezellig, leerzaam moment met elkaar!

Kenmerken

  • Locate: Ringlaan 11a (tegenover het zwembad)
  • Woensdag 15.30 – 16.30 uur
  • Kleding die vies mag worden
  • Kenmerken: landbouw, buiten, moestuin en theorie.

Activiteit begeleider

Mijn naam is Frank van den Berg en ik teel groentes op grond net buiten de glind (tegenover het zwembad). Dit is prachtig werk waar veel over te leren valt.

In 2024 sluit Lukas aan bij bij Stoer bij de Boer. Voorheen heeft de activiteit ‘programmeren’ gegeven.