Het stokje wordt overgedragen

1 oktober 2019

Afscheid van Gerard Besten

Op 25 september is er afscheid genomen van Gerard Besten en heeft hij het stokje overgedragen aan Henk Jonker. Het feest is gehouden in het centrum van De Glind. Het feest paste perfect bij Gerard. Een talkshow over Gerard en in de middag waren sportactiviteiten op het voetbalveld. Daarnaast werd Gerard ook voor altijd ‘verbonden’ met het centrum van De Glind, namelijk met het Gerard Bestenbankje!

Gerard kijkt terug naar een goede samenwerking. En dat vertelt hij dan ook:

“Dat was ‘m dan! Er is nu echt een einde gekomen aan een mooie samenwerking tussen ons. We hebben samen gebouwd aan de kracht van het gewone leven voor inhuisgeplaatste kinderen.

De rallying call van de RudolphstichtingWie in de maatschappij buiten de boot valt, heeft behoefte aan een plek in een gezonde, sociale gemeenschap, die hem welkom heet en accepteert. En als zo’n gemeenschap nog niet bestaat, dan moet je hem zelf creëren” is heel lang mijn gids geweest in de Jeugdzorg. Deze call stond ook aan de basis van veel ontwikkeling.

Nu ik met pensioen ga, kijk ik met veel dankbaarheid terug. Gezinshuizen zijn, vooral door de impulsen van de Rudolphstichting en Gezinshuis.com, tot bloei gekomen en niet meer weg te denken uit het jeugdzorglandschap. Vanuit een duidelijke missie, koersvast en met een scherp oog voor de tijdsgeest heeft de kracht van het gewone leven voet aan de grond gekregen in de Jeugdzorg. Ik wil jullie, stuk voor stuk, heel hartelijk danken voor de constructieve samenwerking en het vertrouwen in elkaar. Hou de koers vast en heb vertrouwen.

Met vriendelijke groet

Gerard Besten”

“We nemen dan wel afscheid. Al lijkt het ons stug, want beste Gerard, je komt vast nog terug”.
Geniet van je pensioen Gerard!

Lees hier meer over het afscheidsfeestje.

Terug naar overzicht