Vrijetijd in De Glind - blog deel 4

29 april 2019

Al met al is er genoeg te doen – Vrijetijd in Jeugddorp De Glind

Hoe denkt een jongere eigenlijk over Jeugddorp De Glind? Een Glindse jongere beschrijft het voor jou in een serie van 5 blogs met zijn beeld op de leefgebieden van De Glind: werken/leren, wonen, vrijetijd en de dorpse gemeenschap. Dit keer deel 4: Vrijetijd.

Voor een niet al te groot dorp is er veel te doen. Er is een voetbalveldje en ‘de put’. De put ligt centraal in het dorp en is een oude waterput waar een bodem in gemetseld is. Eerder kwam er altijd een grote groep jongeren bij elkaar voordat de school begon. Tegenwoordig is dat veel minder en komt er meestal nadat de school uit is nog een klein groepje samen. Het voetbalveldje wordt nu voornamelijk in de pauzes gebruikt door de kinderen van de J.H. Donnerschool.

Een uitgebreid zwembad

Zomers is er een zwembad waar niet alleen kinderen uit het dorp naartoe kunnen, maar iedereen die het wil. Er komen veel kinderen uit omstreken naar De Glind om daar te gaan zwemmen. Het is niet een al te groot zwembad, maar het is groot genoeg. Er is een duikplank, een klein glijbaantje, een diep en ondiep gedeelte en los van het grote bad is er ook een peuterbadje. Er is een kiosk die soms open is en die verkoopt ijsjes en snoep en je kunt daar een bal of een zwemband lenen.

Spelen in de natuur

Door de verschillende activiteiten die er gegeven worden en uitgebreide mogelijkheden om jezelf te vermaken hoef je je nooit te vervelen. Naast het zwembad is er ook een natuurspeeltuin, welke samen door een aantal jongeren en een groepje bouwvakkers gebouwd is. Ook ik heb daarbij geholpen door bomen te planten en een hegje te plaatsen. Al met al er is genoeg te doen, maar als je je toch gaat vervelen zijn er altijd nog dingen om te doen vanuit de stichting zelf.

Activiteiten, creativiteit

Vanuit de stichting zelf zijn er activiteiten zoals bijvoorbeeld muziekles of zaalvoetbal, je kunt er leren dansen of leren radio maken. Ik heb zelf een tijdje op muziekles gezeten, maar ben daar na verloop van tijd af gegaan, omdat ik het niet meer leuk vond. Radio maken lijkt me nog wel wat, maar daar heb ik voorlopig nog geen tijd voor.

Lees hier deel 3 van de serie blogs

https://www.jeugddorpdeglind.nl/wp-content/uploads/2019/04/Gerben_vrijetijd_alleengebruikenvoorserieverkleind.jpg

Terug naar overzicht