Werken in de Glind - blog deel 3

28 maart 2019

Gelukkig werd de eigenaar niet boos – Werken in Jeugddorp De Glind

Hoe denkt een jongere eigenlijk over Jeugddorp De Glind? Een Glindse jongere beschrijft het voor jou in een serie van 5 blogs. Hij beschrijft zijn beeld op de leefgebieden van De Glind: werken/leren, wonen, vrijetijd en de dorpse gemeenschap. Dit keer deel 3: Werken.

Restaurant ONS

“Uithuisgeplaatste jongeren zijn vaak nog druk bezig met hun ontwikkeling. Voor hen het soms lastig om naast school een baantje te vinden niet alleen om wat bij te verdienen, maar ook als dag invulling. Zij vinden het vaak lastig om genoeg inzet te tonen bij winkels of bedrijven buiten het dorp, maar gelukkig is daar sinds kort een oplossing voor gekomen in het dorp zelf. ONS een nieuw restaurant wat in het oude pand van ‘Dok14’ is gekomen.”

Fijne werkomgeving

“De nieuwe eigenaar die het pand heeft overgenomen is naar mijn mening heel aardig en begrijpt ook wat de jongeren nodig hebben. De grote baas en iedereen die daar werkt kunnen goed met elkaar overweg, er is een goede communicatie onderling waardoor er productief gewerkt wordt. Ook zijn vrouw helpt vaak mee in het restaurant en ook met haar kan ik goed overweg. Ik zelf heb vaak last van de drukte, maar als er dan de gelegenheid is om er even uit te stappen dan mag dat ook en vrijwel altijd gaat het daarna gelijk een stuk beter.”

Kan gebeuren

“Ik zelf heb daar al een aantal keer gewerkt en ik ben zeker van plan om te blijven werken bij ONS. Op mijn eerste avond daar heb ik al meteen een heel fijne ervaring opgedaan. Ik had namelijk nog nooit iets in de horeca gedaan en ik was ook ontzettend zenuwachtig. Ik moest mensen gaan helpen die ik nog nooit eerder had gezien, maar het ging allemaal vlekkeloos. Welja, op een klein dingentje na. Ik liet in het eerste kwartier al een schaaltje stuk vallen. Gelukkig werd de eigenaar niet boos, maar begon hij te lachen en zei dat ik op iemand leek die daar ook werkte en dat dat soort dingen kunnen gebeuren.”

Bedrijf Folda

“Naast ONS heb je ook Folda, een hoveniers bedrijf waar jongeren al werkend kunnen leren. Ik zelf heb daar nooit gewerkt, maar ik hoor wel van jongeren dat ze het heel erg naar hun zin hebben en echt een goede ervaring opdoen tijdens het werken in het team wat Folda heeft. In het gezinshuis waar ik woon doen de mannen van Folda zo nu en dan de tuin. Zo wordt het bijgehouden en omdat zij de ervaring hebben, ziet het er nog mooi uit ook.”

GlindMedia en GlindRadio

“Nu heb ik het al over 2 heel verschillende dingen gehad, maar er is nog een werkgelegenheid die totaal niet past bij zowel ONS als Folda. GlindMedia, een kleine plek waar jongeren kunnen leren om te gaan met alles wat met media te maken heeft. Zo is er een klein radiostation die GlindRadio mogelijk maakt, wordt de facebook pagina van GlindMedia onderhouden en kun je leren om zelf sites te schrijven. Maar je kunt er niet alleen alles wat met media te maken heeft leren, maar ook dingen zoals kabels leggen, stopcontacten aansluiten en systemen testen.”

Terug naar overzicht