Gezinshuisouder worden

Steeds meer uithuisgeplaatste jongeren vinden een ‘thuis’ in gezinshuizen. De vraag naar gezinshuizen, en daarmee ook naar gezinshuisouders, neemt toe. Wellicht is een gezinshuis runnen wat voor jou / jullie?

Wat is een gezinshuis?

Een gezinshuis is een 24-uursopvang voor uithuisgeplaatste kinderen. In een gezinshuis wonen 3 tot 6 kinderen, samen met de gezinshuisouders. Met elkaar vorm je een gezin, in een gewoon huis. De gezinshuisouders zijn de vaste basis van het gezin. Die basis en de kleinschaligheid maken een gezinshuis tot dé plek waar kinderen kunnen herstellen en ontwikkelen.

Wat doen gezinshuisouders?

Gezinshuisouders bieden de uithuisgeplaatste kinderen een veilig thuis. Als gezinshuisouders draag je zorg voor prachtige, veerkrachtige kinderen met een pittig profiel. De gezinshuisouders zijn er fulltime voor deze kinderen om ze te helpen bij hun ontwikkeling. Met het hebben van een gezinshuis ‘woon je op je werk’.

Ben ik geschikt als gezinshuisouder?

Gezinshuisouders hebben hart voor jeugd en een ondernemend karakter. Jij bent een energieke en bekwame opvoeder die jeugdigen perspectief wil en kan bieden. Je staat stevig in je schoenen, hebt passie voor dit vak en je wilt zelfstandig ondernemer zijn. Verder heb je ervaring in zorg voor jeugd en een pedagogische of sociaal maatschappelijke HBO-opleiding afgerond of ben je bereid die te gaan volgen. Het echte en persoonlijke antwoord op deze vraag volgt na een uitgebreid selectieprogramma.

Gezinshuisouders worden.

Wat voor jou?

"We leven als gezin samen het leven"

In de hal hangen foto’s van alle kinderen. Elk jaar worden de foto’s vernieuwd. Toen Pieter bij ons kwam wonen was hij erg verlegen. Op de eerste foto zag je alleen zijn handen voor zijn gezicht. Het jaar erop kon je zijn gezicht al zien. En het derde jaar keek hij in de camera.” Dit voorbeeld illustreert mooi de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt, zijn zelfvertrouwen is gegroeid.

- Wim Brandsen, Gezinshuisouder

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Contactgegevens

Neem gerust contact met ons op

"Iedereen heeft nu zijn plekje."

In het gezinshuis zijn we nog steeds een gezin, maar nu met meer kinderen dan voorheen. De geplaatste kinderen hebben door hun verleden meer sturing en aandacht nodig dan onze eigen kinderen. Daarom vinden wij het belangrijk om bewust tijd voor hen vrij te maken. Door één op één een uitstapje te plannen of gericht te vragen hoe ze het gezinshuis beleven.

- Corine Groen, Gezinshuisouder

Gezinshuisouder worden. Wat voor jou?