Nieuws

22 mei 2023

Heropening Kinderboerderij De Glind

Wat een feestje in De Glind woensdagmiddag 17 mei. De kinderboerderij De Glind opende na renovatie weer haar hekken. Nieuwe speeltoestellen, hokken, hekken en borden. Voor de onthulling van het grote bord door werd aan Atelier Gerbera/Typisch Textiel een vrijetijdsactiviteit van Stichting Jeugddorp De Glind gevraagd een onthullingsdoek te maken.

Lees meer
14 april 2023

De Glind leert van het verleden

In oktober 2022 kwam De Glind negatief in het nieuws. Oud-bewoners vertelden in uitzendingen van Omroep Gelderland hoe zij in de jaren negentig slachtoffer waren van misbruik en geweld toen zij in het Jeugddorp woonden. Wat is de stand van zaken een half jaar later in De Glind?

Lees meer
29 maart 2023

Symposium samenwerken met ouders rond uithuisplaatsing

Ruim 140 mensen kwamen afgelopen woensdag naar De Glind voor het symposium ‘Samenwerken met ouders rond uithuisplaatsing’. Ouders, gezinshuisouders, medewerkers uit de jeugdzorg, studenten en andere belangstellenden kwamen samen om te luisteren, te praten en te delen hoe de samenwerking is én beter kan om zo de zorg voor uithuisgeplaatste kinderen te verbeteren.

Lees meer
17 maart 2023

EFeCT Congres 10 mei 2023

Helping troubled youth in reclaiming communities Je bent van harte welkom op het EFeCT congres, dit jaar in De Glind – Nederland, met een afwisselend programma; luister, ervaar en doe mee! Laat je inspireren door de ervaringen van anderen, ga in gesprek, deel je eigen verhaal en verstrek ook jou eigen relatie met de omgeving.

Lees meer
9 januari 2023

Welkom op het symposium

Kom op dinsdag 21 maart luisteren,  meedenken en ervaringen uitwisselen over dit thema!

Lees meer
10 november 2022

Kom in contact met lotgenoten

Bij lotgenotengroep 'In het belang van het kind' staan de deuren open. Sally: "Slachtoffers die zich herkennen in onze verhalen, kunnen zich aansluiten. Wees welkom! Dan komen we samen op voor de belangen van de kinderen." Je kunt op twee manieren in contact komen met de lotgenotengroep "In  het belang van het kind'  Facebookgroep:  In het belang van het kind | Facebook Per e- mail: inhetbelangvanhetkind@gmail.com

Lees meer
14 oktober 2022

Statement

Op dit moment melden slachtoffers zich bij Omroep Gelderland en Pluryn. Ook wij willen er voor hen zijn door te luisteren naar hun verhaal en wat hun behoeften zijn. Met elkaar moeten we recht doen aan de slachtoffers en lering trekken uit hetgeen hen is overkomen. Wil jij als slachtoffer je verhaal doen, dan heeft Pluryn een speciaal telefoonnummer 06 22 30 59 46 of mail naar: pratenoverdeglind@pluryn.nl. Mocht dat op wat voor manier niet passend zijn, dan kun je ook contact met ons opnemen. 0342 -45 90 30

Lees meer
6 oktober 2022

Reactie van Stichting Jeugddorp De Glind op uitzending “in het Vizier van de Jager”

De verhalen van slachtoffers over misstanden die in het verleden in De Glind hebben plaatsgevonden, hebben ons als Stichting Jeugddorp De Glind geraakt. Kinderen moeten veilig kunnen opgroeien en dat is niet gebeurd. Het is pijnlijk om hun ervaringen te zien en te horen. We vinden dat deze verhalen gehoord moeten worden en dat misstanden erkend moeten worden.

Lees meer
21 september 2022

Staatssecretaris van Ooijen bezoekt jeugddorp De Glind

Op woensdag 14 september bracht staatssecretaris Maarten van Ooijen een bezoek aan Jeugddorp De Glind. Hij wilde tijdens dit bezoek inspiratie opdoen voor het streven van de regering om de jeugdzorg te hervormen. Het ministerie is op zoek naar alternatieven voor plaatsing in open of gesloten zorgsetting, ook als hoogcomplexe zorg nodig is.

Lees meer
10 augustus 2022

Vrienden voetbaltoernooi in de vakantie

Ondertussen in De Glind ... is er een vrienden voetbaltoernooi en gaan we nog steeds door met ons vakantieprogramma. Het gaat er fanatiek aan toe op het voetbalveld; de duels worden hard maar sportief uitgevochten. Als toeschouwer (die niet zoveel is gewend ) knijp ik dan maar even mijn ogen dicht. Er staan goede keepers in het doel, maar natuurlijk gaan er ook ballen door en wordt er gescoord en is Fc Ballito de uiteindelijke winnaar. Gefeliciteerd!

Lees meer
25 juli 2022

Doe je mee met de activiteiten?

Ondertussen in De Glind... is er weer een leuke week van start gegaan. Hier mag het, lekker spuiten met een spuitbus verf! Wel op een schildersdoek maar ook dan kan je je lekker uitleven. En dat doen ze; de kinderen die vanmiddag naar de workshop graffiti komen. Inmiddels is het al de derde week van de zomervakantie vol activiteiten. Deze week hebben de Vrije Tijds coaches onder andere vlotbouwen, vlotvaren en een vossenjacht op het programma staan.

Lees meer
20 juli 2022

Glindse wandelaars naar de 4- Daagse!

Ondertussen in De Glind... of eigenlijk Nijmegen Maandag vertrok een groep van 18 Glindse wandelaars naar Nijmegen. Zij zijn vandaag gestart aan hun 30, 40 of 50 kilometer. Wat een prestatie en vanaf deze plaats veel succes en plezier.

Lees meer
12 juli 2022

Spannend begin!

Ondertussen in De Glind ..... is de zomervakantie begonnen. En die ging behoorlijk spannend van start met Archery Tag. Ja Archery Tag! dat is een soort boogschieten maar dan net anders! Het Vrije Tijds team heeft voor iedere vakantieweek een enorm aanbod in activiteiten voor alle kinderen in De Glind.

Lees meer
31 mei 2022

Vacature Integraal Casemanager (28-36 uur)

Wij vinden het belangrijk dat jeugdigen met een complexe ontwikkelvraag echt gezien worden, dat zij met vertrouwen en de juiste tools het leven ingaan, dat zij uit kunnen gaan van hun eigen veerkracht en de kracht van het gewone leven. Ons motto is: ‘Je hoort er bij en je doet mee!’

Lees meer
23 mei 2022

Info avond over het starten van een gezinshuis!

Op dinsdag 7 juni organiseren we een INFO avond over het starten van je gezinshuis in De Glind. Ervaren gezinshuis ouders vertellen jou wat het is om een gezinshuis in De Glind te hebben. Meld je aan via www.zorgindeglind.nl

Lees meer
5 april 2022

Welkom op de info – avond 19 april 2022

Welkom op de info - avond 19 april 2022. Wil jij weten De Glind jou als Gezinshuisouder te bieden heeft? Ben je al gezinshuisouder of juist een starter? Op de infoavond vertellen wij je over het unieke van De Glind en hoe kinderen erbij horen en meedoen en hoe wij jou daarbij ondersteunen.

Lees meer
21 december 2021

Programmamanager ‘Terug naar Huis’ 

Draag met jouw ideeën en oplossingen bij aan een betere toekomst voor kinderen!

Lees meer
20 december 2021

Fijne kerstdagen!

Wij wensen je een fijne kerst! En hopen dat je je verbonden voelt met mensen om je heen ook al is dat deze Kerst op afstand. Deze prachtige tekst is van een jongere uit De Glind die wekelijks bij Typische Teksten - Atelier Gerbera de mooiste teksten bedenkt! 

Lees meer
1 december 2021

Henk Jonker wordt ook directeur bij de Rudolphstichting

Henk Jonker volgt per 1 januari 2022 Gerard de Jong op als directeur van de Rudolphstichting maar blijft ook directeur-bestuurder van Stichting Jeugddorp De Glind. Eén directeur voor twee zelfstandige organisaties biedt kansen voor afstemming in de strategie en gezamenlijke doelen.

Lees meer
11 november 2021

Vacature Controller

Wij zijn op zoek naar een controller voor onze drie organisaties. We zetten ons vanuit verschillende rollen in voor kinderen en met elkaar delen we een gezamenlijke Shared Service Centre (SSC). De nieuwe controller leidt de financiële administratie en stuurt het SSC aan.

Lees meer
18 oktober 2021

Doe mee in de herfstvakantie

De Herfstvakantie is begonnen en dat betekent dat wij weer een hartstikke leuk programma voor jou hebben. Bij de meeste activiteiten hoef je je niet vooraf aan te melden, maar bij een aantal wel. Neem het rooster en de beschrijving daarom goed door! Er zit voor iedereen wel wat leuks bij, dus wees welkom en dan zien wij elkaar snel.

Lees meer
17 augustus 2021

Er is heel veel te doen bij Vrije Tijd – we starten na de zomervakantie!

Wat vind je van onze nieuwe activiteiten: Wetenschap proeflab, accountmanager training en bewuste dinsdag? Het vrije tijd programma is weer uitgebreid. Na de zomervakantie gaan we van start met ons nieuwe programma. Van maandag t/m zaterdag zijn er na schooltijd voor alle kinderen in De Glind sport - creatieve - sociale - technische - natuur activiteiten.

Lees meer
20 juli 2021

St. Jeugddorp De Glind is ISO gecertificeerd!

Ons kwaliteitssysteem voldoet aan de eisen van ISO 9001 (2015) en daarvoor hebben we nu het bewijs in handen!

Lees meer
15 juli 2021

Klaar voor de start AF! De Glind Games beginnen!

Een zomer vol sportieve en creatieve activiteiten in De Glind.

Lees meer
7 april 2021

Vacature Integraal Casemanager (32-36 uur)

Wil jij bijdragen aan het toekomstperspectief van jeugdigen die al te veel hebben meegemaakt.

Lees meer
17 maart 2021

Ontdek of het gezinshuisouderschap iets voor jou is!

Stel je vragen en ga live online in gesprek met de mensen van Stichting Jeugddorp De Glind over het gezinshuisouderschap. Gezinshuisouder worden is een heel proces, wij zetten graag met jou de eerste stappen!

Lees meer
22 februari 2021

Gratis zwemabonnementen voor gezinshuizen en groepen

Wanneer in mei zwembad Splash opengaat, zijn er voor alle kinderen uit gezinshuizen en groepen zwemabonnenten beschikbaar. Dit geldt ook voor hun verzorgers/gezinshuisouders en begeleiders van de groepen. Het bestuur van zwembad Splash en de samenwerkende organisaties Stichting Jeugddorp De Glind, Rudolphstichting en Pluryn hebben afspraken gemaakt over de afname van zwemabonnementen.

Lees meer
4 februari 2021

Een goed thuis voor kinderen – samenwerken in De Glind

De samenwerkende partners in De Glind hebben een gezamenlijke visie op de jeugdhulp in het dorp opgesteld. ‘De Glind: ongewoon gewoon’ beschrijft hoe de Glindse samenleving, onderwijs, zorg en gemeente intensief met elkaar samenwerken om de 100-120 kinderen die in De Glind jeugdhulp krijgen een goed thuis te geven.

Lees meer
17 december 2020

Lichtpuntjes toegewenst!

Alles is anders dan voorheen maar we wensen je, met deze lichtpuntjes, lichte en fijne dagen met allen die je lief zijn. team Stichting Jeugddorp De Glind

Lees meer
15 oktober 2020

Samenwerken werkt!

Wanneer samenwerking tussen ouders en gezinshuisouders werkt vormt dit de basis voor een kind om zich verder te ontwikkelen. Het creëert rust en helpt om verdere breuken in het leven van de jongere te voorkomen.

Lees meer
7 oktober 2020

Gezinshuizen in Coronatijd

Praktische tips over hoe je als gezinshuisouder om gaat met bezoek in coronatijd, vind je in de infographic.

Lees meer
22 mei 2020

Wie ben ik?

In het project Zingeving werkt Stichting Jeugddorp De Glind samen met de Dorpskerk De Glind en Achterveld, zodat kinderen en jeugdigen de extra ruimte krijgen om levensvragen te stellen en daarmee aan de gang te gaan.

Lees meer
18 mei 2020

Open avond in Jeugddorp De Glind

Op 25 juni organiseren wij een open avond voor gezinshuisouders in spé. Kom jij ook?

Lees meer
20 maart 2020

Wat betekent corona voor onze jeugdhulp?

Corona: zorg in gezinshuizen gaat door. Pittig omdat kinderen en jongeren niet naar school, opvang of vrije tijd kunnen. Contact ons gerust. We kijken graag samen naar wat wél mogelijk is.

Lees meer
24 februari 2020

Wij zoeken een gedragswetenschapper

Wij zijn op zoek naar een gedragswetenschapper.

Lees meer
14 februari 2020

De opening van de pannakooi in Jeugddorp De Glind

De opening van de pannakooi in Jeugddorp De Glind!

Lees meer
20 januari 2020

Jeugddorp De Glind Experience | Een rondleiding

Wil je als jeugdzorg professional meer weten over Jeugddorp De Glind? Op dinsdag 11 februari gaat de 1e Jeugddorp De Glind van 2020 van start. Meld je snel aan!

Lees meer
3 oktober 2019

Henk Jonker stelt zich voor

Henk Jonker is per 1 september gestart als directeur-bestuurder van Stichting Jeugddorp De Glind. Hij neemt het stokje over van Gerard Besten, die op 25 september met pensioen ging.  Maar wie is Henk eigenlijk? In dit interview stelt hij zich voor.

Lees meer
1 oktober 2019

Afscheid van Gerard Besten

Op 25 september is er afscheid genomen van Gerard Besten en heeft hij het stokje overgedragen aan Henk Jonker.

Lees meer
25 juli 2019

Een rondleiding door de Glind

Wil je als jeugdzorg professional meer weten over het Jeugddorp? Graag nodigen we je uit om langs te komen in De Glind. Op donderdag 17 oktober organiseren we een tour de Glind, we nemen je mee het Jeugddorp in.

Lees meer
12 juli 2019

Henk Jonker per 1 september directeur/bestuurder Stichting Jeugddorp De Glind

We zijn blij te kunnen melden dat ir. Henk Jonker MBA met ingang van 1 september aan de slag gaat als onze nieuwe directeur/bestuurder.

Lees meer
27 juni 2019

Naar een jeugdzorg die beter beschermt

Jeugdzorg Nederland heeft naar aanleiding van het rapport ‘Onvoldoende beschermd’ een online magazine gemaakt, die willen we graag met je delen.

Lees meer
19 juni 2019

Reactie op het rapport: ‘Onvoldoende beschermd’

Op woensdag 12 juni werd het rapport ‘Onvoldoende beschermd’ gepresenteerd, voortkomend uit een onderzoek naar geweld in de jeugdzorg in de periode 1945 – 2016. Daarin verhalen over uithuisgeplaatste kinderen die te maken kregen met geweld. Wat ons betreft is elke vorm van geweld, mishandeling, misbruik en vernedering onacceptabel.

Lees meer
13 mei 2019

Gezinshuisouders gezocht voor Simba Familiehuizen

Op donderdag 23 mei is er in Vleuten (Utrecht) een informatieavond over Simba Familiehuizen. Interesse om een dergelijk gezinshuis te starten, of werkzaam als zorgprofessional? Kom dan langs!

Lees meer
29 april 2019

Al met al is er genoeg te doen – Vrijetijd in Jeugddorp De Glind

Hoe denkt een jongere eigenlijk over De Glind? Een Glindse jongere beschrijft het voor jou in een serie van 5 blogs met zijn beeld op de leefgebieden van De Glind: werken/leren, wonen, vrijetijd en de dorpse gemeenschap. Dit keer deel 4: Vrijetijd.

Lees meer
26 april 2019

Wij zoeken een directeur/bestuurder

Lees meer
28 maart 2019

Gelukkig werd de eigenaar niet boos – Werken in Jeugddorp De Glind

Hoe denkt een jongere eigenlijk over De Glind? Een Glindse jongere beschrijft het voor jou in een serie van 5 blogs. Hij beschrijft zijn beeld op de leefgebieden van De Glind: werken/leren, wonen, vrijetijd en de dorpse gemeenschap. Dit keer deel 3: Werken.

Lees meer
14 maart 2019

Logeerhuis ONS

In logeerhuis ONS wonen Michael & Erna met twee kinderen. "Welkom in ons logeerhuis! Jongens tot 6 jaar en meiden van alle leeftijden kunnen bij ons logeren."

Lees meer
27 februari 2019

Ik heb het erg naar mijn zin – Wonen in Jeugddorp De Glind

Hoe denkt een jongere eigenlijk over De Glind? Een Glindse jongere beschrijft het voor jou in een serie van 5 blogs met zijn beeld op de leefgebieden van De Glind: werken/leren, wonen, vrijetijd en de dorpse gemeenschap. Dit keer deel 2: Wonen

Lees meer
4 februari 2019

Op NPO radio1 over de voordelen van een gezinshuis

De pleegzorg in Nederland staat onder zware druk. Een forse uitbreiding van het aantal gezinshuizen zou voor wat verlichting kunnen zorgen. Gerard Besten vertelt over de voordelen van een gezinshuis en wat er bij komt kijken om zo’n vorm van jeugdzorg op te zetten.

Lees meer
30 januari 2019

Hier heb je genoeg begeleiding – Werken en leren in Jeugddorp De Glind

Hoe denkt een jongere eigenlijk over De Glind? Een Glindse jongere beschrijft het voor jou in een serie van 5 blogs met zijn beeld op de leefgebieden van De Glind: werken/leren, wonen, vrijetijd en de dorpse gemeenschap. Dit keer deel 1: werken/leren.

Lees meer
20 december 2018

Doe je mee in 2019?

Lees meer
17 oktober 2018

Meerjarenbeleidsplan 2019-2023

Voor de komende jaren heeft Stichting Jeugddorp De Glind een meerjarenbeleidsplan geschreven.

Lees meer
28 september 2018

Tour de Glind

Wil je als jeugdzorg professional meer weten over het Jeugddorp? Graag nodigen we je uit om langs te komen in De Glind. Op 11 oktober organiseren we een tour de Glind, we nemen je mee het Jeugddorp in.

Lees meer
12 juli 2018

Trots! Eerste diplomering Switch

Tweeënhalf jaar geleden kwam er een veertienjarig meisje bij Switch, de zorgonderwijsvoorziening van Jeugddorp De Glind. Ze had absoluut geen idee wat ze wilde gaan doen. Motivatie om te leren was hierdoor moeilijk te vinden. De coach van Switch, de Donnerschool, de stageplek en gezinshuisouders zorgden er samen voor dat ze vanuit alle kanten gestimuleerd werd om vol te houden. Afgelopen week kreeg deze jongedame haar diploma. We zijn heel trots op haar! We zetten op een rij wat de (succesvolle) ingrediënten van een anders leren-traject zijn.

Lees meer
9 juli 2018

Innovatiever? Het moet vooral gewoner

In de eerste helft van 2018 is veel gesproken over de transformatie van de jeugdzorg. Ook de politiek spendeerde tijd en aandacht aan dit onderwerp. Het moet beter, anders en innovatiever. Daar wil ik aan toevoegen dat het vooral gewoner moet. Niet vanuit protocol, maar vanuit relatie. En dat begint met elkaar leren kennen. Niet alleen van papier, niet uit de analyses, maar in direct contact. En het staat of valt met professionals die zichzelf kennen; een persoonlijke zoektocht.

Lees meer
5 juli 2018

Anders leren bij Switch: “niet schorsen, maar even buiten lopen”

Stel je het volgende voor: grote groene sportvelden, hoge bomen, ruimte. En in dat groen een klein, eenvoudig gebouwtje, vroeger in gebruik als voetbalkantine. Het is rustig, maar niet afgelegen, want aan de overkant van de weg is het dorpscentrum met bistro en zalencentrum, een pannaveld en een natuurspeeltuin. We zijn in Jeugddorp De Glind, bij Switch, een bijzondere voorziening op het gebied van zorg en onderwijs. Voor jongeren die vastlopen op school. Ramona Floor, sociotherapeut, vertelt: “Onze aanpak is in eerste instantie gericht op relatie en vertrouwen. Bij Switch kun je bijvoorbeeld niet geschorst worden. Als jongeren ‘eruit knallen’ gaan we naar buiten en lopen een rondje, net zolang tot het weer gaat.”

Lees meer
14 februari 2017

Kinderen zonder ouderlijke zorg: voogdijkinderen

Voogdijkinderen zijn lange tijd als hete broodjes heen en weer geschoven. De kosten voor goede opvang van deze ‘dure’ kinderen wordt onvoldoende afgedekt door de huidige bekostiging. De landelijke overheid is bezig met een compensatieregeling voor gemeentes, maar het is de vraag of dat toereikend is. Onbestaanbaar, vindt Gerard Besten van Jeugddorp de Glind.

Lees meer
18 januari 2017

Verhalen van oudbewoners

Verhalen en ervaringen van oudbewoners van het Jeugddorp zijn heel belangrijk. We kunnen ervan leren.

Lees meer