Artikelen

15 oktober 2020

Samenwerken werkt!

Wanneer samenwerking tussen ouders en gezinshuisouders werkt vormt dit de basis voor een kind om zich verder te ontwikkelen. Het creëert rust en helpt om verdere breuken in het leven van de jongere te voorkomen.

Lees meer
7 oktober 2020

Gezinshuizen in Coronatijd

Praktische tips over hoe je als gezinshuisouder om gaat met bezoek in coronatijd, vind je in de infographic.

Lees meer
22 mei 2020

Wie ben ik?

In het project Zingeving werkt Stichting Jeugddorp De Glind samen met de Dorpskerk De Glind en Achterveld, zodat kinderen en jeugdigen de extra ruimte krijgen om levensvragen te stellen en daarmee aan de gang te gaan.

Lees meer
18 mei 2020

Open avond in Jeugddorp De Glind

Op 25 juni organiseren wij een open avond voor gezinshuisouders in spé. Kom jij ook?

Lees meer
20 maart 2020

Wat betekent corona voor onze jeugdhulp?

Corona: zorg in gezinshuizen gaat door. Pittig omdat kinderen en jongeren niet naar school, opvang of vrije tijd kunnen. Contact ons gerust. We kijken graag samen naar wat wél mogelijk is.

Lees meer
24 februari 2020

Wij zoeken een gedragswetenschapper

Wij zijn op zoek naar een gedragswetenschapper.

Lees meer
14 februari 2020

De opening van de pannakooi in Jeugddorp De Glind

De opening van de pannakooi in Jeugddorp De Glind!

Lees meer
20 januari 2020

Jeugddorp De Glind Experience | Een rondleiding

Wil je als jeugdzorg professional meer weten over Jeugddorp De Glind? Op dinsdag 11 februari gaat de 1e Jeugddorp De Glind van 2020 van start. Meld je snel aan!

Lees meer
3 oktober 2019

Henk Jonker stelt zich voor

Henk Jonker is per 1 september gestart als directeur-bestuurder van Stichting Jeugddorp De Glind. Hij neemt het stokje over van Gerard Besten, die op 25 september met pensioen ging.  Maar wie is Henk eigenlijk? In dit interview stelt hij zich voor.

Lees meer
1 oktober 2019

Afscheid van Gerard Besten

Op 25 september is er afscheid genomen van Gerard Besten en heeft hij het stokje overgedragen aan Henk Jonker.

Lees meer
25 juli 2019

Een rondleiding door de Glind

Wil je als jeugdzorg professional meer weten over het Jeugddorp? Graag nodigen we je uit om langs te komen in De Glind. Op donderdag 17 oktober organiseren we een tour de Glind, we nemen je mee het Jeugddorp in.

Lees meer
12 juli 2019

Henk Jonker per 1 september directeur/bestuurder Stichting Jeugddorp De Glind

We zijn blij te kunnen melden dat ir. Henk Jonker MBA met ingang van 1 september aan de slag gaat als onze nieuwe directeur/bestuurder.

Lees meer
27 juni 2019

Naar een jeugdzorg die beter beschermt

Jeugdzorg Nederland heeft naar aanleiding van het rapport ‘Onvoldoende beschermd’ een online magazine gemaakt, die willen we graag met je delen.

Lees meer
19 juni 2019

Reactie op het rapport: ‘Onvoldoende beschermd’

Op woensdag 12 juni werd het rapport ‘Onvoldoende beschermd’ gepresenteerd, voortkomend uit een onderzoek naar geweld in de jeugdzorg in de periode 1945 – 2016. Daarin verhalen over uithuisgeplaatste kinderen die te maken kregen met geweld. Wat ons betreft is elke vorm van geweld, mishandeling, misbruik en vernedering onacceptabel.

Lees meer
13 mei 2019

Gezinshuisouders gezocht voor Simba Familiehuizen

Op donderdag 23 mei is er in Vleuten (Utrecht) een informatieavond over Simba Familiehuizen. Interesse om een dergelijk gezinshuis te starten, of werkzaam als zorgprofessional? Kom dan langs!

Lees meer
29 april 2019

Al met al is er genoeg te doen – Vrijetijd in Jeugddorp De Glind

Hoe denkt een jongere eigenlijk over De Glind? Een Glindse jongere beschrijft het voor jou in een serie van 5 blogs met zijn beeld op de leefgebieden van De Glind: werken/leren, wonen, vrijetijd en de dorpse gemeenschap. Dit keer deel 4: Vrijetijd.

Lees meer
26 april 2019

Wij zoeken een directeur/bestuurder

Lees meer
28 maart 2019

Gelukkig werd de eigenaar niet boos – Werken in Jeugddorp De Glind

Hoe denkt een jongere eigenlijk over De Glind? Een Glindse jongere beschrijft het voor jou in een serie van 5 blogs. Hij beschrijft zijn beeld op de leefgebieden van De Glind: werken/leren, wonen, vrijetijd en de dorpse gemeenschap. Dit keer deel 3: Werken.

Lees meer
14 maart 2019

Logeerhuis ONS

In logeerhuis ONS wonen Michael & Erna met twee kinderen. "Welkom in ons logeerhuis! Jongens tot 6 jaar en meiden van alle leeftijden kunnen bij ons logeren."

Lees meer
27 februari 2019

Ik heb het erg naar mijn zin – Wonen in Jeugddorp De Glind

Hoe denkt een jongere eigenlijk over De Glind? Een Glindse jongere beschrijft het voor jou in een serie van 5 blogs met zijn beeld op de leefgebieden van De Glind: werken/leren, wonen, vrijetijd en de dorpse gemeenschap. Dit keer deel 2: Wonen

Lees meer
4 februari 2019

Op NPO radio1 over de voordelen van een gezinshuis

De pleegzorg in Nederland staat onder zware druk. Een forse uitbreiding van het aantal gezinshuizen zou voor wat verlichting kunnen zorgen. Gerard Besten vertelt over de voordelen van een gezinshuis en wat er bij komt kijken om zo’n vorm van jeugdzorg op te zetten.

Lees meer
30 januari 2019

Hier heb je genoeg begeleiding – Werken en leren in Jeugddorp De Glind

Hoe denkt een jongere eigenlijk over De Glind? Een Glindse jongere beschrijft het voor jou in een serie van 5 blogs met zijn beeld op de leefgebieden van De Glind: werken/leren, wonen, vrijetijd en de dorpse gemeenschap. Dit keer deel 1: werken/leren.

Lees meer
20 december 2018

Doe je mee in 2019?

Lees meer
17 oktober 2018

Meerjarenbeleidsplan 2019-2023

Voor de komende jaren heeft Stichting Jeugddorp De Glind een meerjarenbeleidsplan geschreven.

Lees meer
28 september 2018

Tour de Glind

Wil je als jeugdzorg professional meer weten over het Jeugddorp? Graag nodigen we je uit om langs te komen in De Glind. Op 11 oktober organiseren we een tour de Glind, we nemen je mee het Jeugddorp in.

Lees meer
12 juli 2018

Trots! Eerste diplomering Switch

Tweeënhalf jaar geleden kwam er een veertienjarig meisje bij Switch, de zorgonderwijsvoorziening van Jeugddorp De Glind. Ze had absoluut geen idee wat ze wilde gaan doen. Motivatie om te leren was hierdoor moeilijk te vinden. De coach van Switch, de Donnerschool, de stageplek en gezinshuisouders zorgden er samen voor dat ze vanuit alle kanten gestimuleerd werd om vol te houden. Afgelopen week kreeg deze jongedame haar diploma. We zijn heel trots op haar! We zetten op een rij wat de (succesvolle) ingrediënten van een anders leren-traject zijn.

Lees meer
9 juli 2018

Innovatiever? Het moet vooral gewoner

In de eerste helft van 2018 is veel gesproken over de transformatie van de jeugdzorg. Ook de politiek spendeerde tijd en aandacht aan dit onderwerp. Het moet beter, anders en innovatiever. Daar wil ik aan toevoegen dat het vooral gewoner moet. Niet vanuit protocol, maar vanuit relatie. En dat begint met elkaar leren kennen. Niet alleen van papier, niet uit de analyses, maar in direct contact. En het staat of valt met professionals die zichzelf kennen; een persoonlijke zoektocht.

Lees meer
5 juli 2018

Anders leren bij Switch: “niet schorsen, maar even buiten lopen”

Stel je het volgende voor: grote groene sportvelden, hoge bomen, ruimte. En in dat groen een klein, eenvoudig gebouwtje, vroeger in gebruik als voetbalkantine. Het is rustig, maar niet afgelegen, want aan de overkant van de weg is het dorpscentrum met bistro en zalencentrum, een pannaveld en een natuurspeeltuin. We zijn in Jeugddorp De Glind, bij Switch, een bijzondere voorziening op het gebied van zorg en onderwijs. Voor jongeren die vastlopen op school. Ramona Floor, sociotherapeut, vertelt: “Onze aanpak is in eerste instantie gericht op relatie en vertrouwen. Bij Switch kun je bijvoorbeeld niet geschorst worden. Als jongeren ‘eruit knallen’ gaan we naar buiten en lopen een rondje, net zolang tot het weer gaat.”

Lees meer
14 februari 2017

Kinderen zonder ouderlijke zorg: voogdijkinderen

Voogdijkinderen zijn lange tijd als hete broodjes heen en weer geschoven. De kosten voor goede opvang van deze ‘dure’ kinderen wordt onvoldoende afgedekt door de huidige bekostiging. De landelijke overheid is bezig met een compensatieregeling voor gemeentes, maar het is de vraag of dat toereikend is. Onbestaanbaar, vindt Gerard Besten van Jeugddorp de Glind.

Lees meer
18 januari 2017

Verhalen van oudbewoners

Verhalen en ervaringen van oudbewoners van het Jeugddorp zijn heel belangrijk. We kunnen ervan leren.

Lees meer