Wij zoeken een Frontoffice Medewerker
Voor vier organisaties die een gezamenlijke frontoffice delen, zijn wij per direct op zoek naar een vriendelijke enthousiaste Frontoffice medewerker.
Henk Jonker stelt zich voor
Henk Jonker is per 1 september gestart als directeur-bestuurder van Stichting Jeugddorp De Glind. Hij neemt het stokje over van Gerard Besten, die op 25 september met pensioen ging. Maar wie is Henk eigenlijk? In dit interview stelt hij zich voor.
Afscheid van Gerard Besten
Op 25 september is er afscheid genomen van Gerard Besten en heeft hij het stokje overgedragen aan Henk Jonker.
Een rondleiding door de Glind
Wil je als jeugdzorg professional meer weten over het Jeugddorp? Graag nodigen we je uit om langs te komen in De Glind. Op donderdag 17 oktober organiseren we een tour de Glind, we nemen je mee het Jeugddorp in.
Henk Jonker per 1 september directeur/bestuurder Stichting Jeugddorp De Glind
We zijn blij te kunnen melden dat ir. Henk Jonker MBA met ingang van 1 september aan de slag gaat als onze nieuwe directeur/bestuurder.
Naar een jeugdzorg die beter beschermt
Jeugdzorg Nederland heeft naar aanleiding van het rapport ‘Onvoldoende beschermd’ een online magazine gemaakt, die willen we graag met je delen.
Reactie op het rapport: ‘Onvoldoende beschermd’
Op woensdag 12 juni werd het rapport ‘Onvoldoende beschermd’ gepresenteerd, voortkomend uit een onderzoek naar geweld in de jeugdzorg in de periode 1945 – 2016. Daarin verhalen over uithuisgeplaatste kinderen die te maken kregen met geweld. Wat ons betreft is elke vorm van geweld, mishandeling, misbruik en vernedering onacceptabel.
Gezinshuisouders gezocht voor Simba Familiehuizen
Op donderdag 23 mei is er in Vleuten (Utrecht) een informatieavond over Simba Familiehuizen. Interesse om een dergelijk gezinshuis te starten, of werkzaam als zorgprofessional? Kom dan langs!
Al met al is er genoeg te doen
Hoe denkt een jongere eigenlijk over De Glind? Een Glindse jongere beschrijft het voor jou in een serie van 5 blogs met zijn beeld op de leefgebieden van De Glind: werken/leren, wonen, vrijetijd en de dorpse gemeenschap. Dit keer deel 4: Vrijetijd.
Wij zoeken een directeur/bestuurder
Op jezelf gaan wonen…
Het nieuwe project Dorpwoning 16+ start per 1 mei 2019. Een jongere uit De Glind heeft er een gedicht / rap over geschreven. Lees hem hier!
Gelukkig werd de eigenaar niet boos
Hoe denkt een jongere eigenlijk over De Glind? Een Glindse jongere beschrijft het voor jou in een serie van 5 blogs. Hij beschrijft zijn beeld op de leefgebieden van De Glind: werken/leren, wonen, vrijetijd en de dorpse gemeenschap. Dit keer deel 3: Werken.
Logeerhuis ONS
In logeerhuis ONS wonen Michael & Erna met twee kinderen. "Welkom in ons logeerhuis! Jongens tot 6 jaar en meiden van alle leeftijden kunnen bij ons logeren."
Ik heb het erg naar mijn zin
Hoe denkt een jongere eigenlijk over De Glind? Een Glindse jongere beschrijft het voor jou in een serie van 5 blogs met zijn beeld op de leefgebieden van De Glind: werken/leren, wonen, vrijetijd en de dorpse gemeenschap. Dit keer deel 2: Wonen
Op NPO radio1 over de voordelen van een gezinshuis
De pleegzorg in Nederland staat onder zware druk. Een forse uitbreiding van het aantal gezinshuizen zou voor wat verlichting kunnen zorgen. Gerard Besten vertelt over de voordelen van een gezinshuis en wat er bij komt kijken om zo’n vorm van jeugdzorg op te zetten.
Hier heb je genoeg begeleiding
Hoe denkt een jongere eigenlijk over De Glind? Een Glindse jongere beschrijft het voor jou in een serie van 5 blogs met zijn beeld op de leefgebieden van De Glind: werken/leren, wonen, vrijetijd en de dorpse gemeenschap. Dit keer deel 1: werken/leren.
Logeerhuis Euterpeplein
Kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar kunnen bij ons logeren in het weekend en soms wanneer dit mogelijk is, in de schoolvakantie.
Doe je mee in 2019?
Meerjarenbeleidsplan 2019-2023
Voor de komende jaren heeft Stichting Jeugddorp De Glind een meerjarenbeleidsplan geschreven.
Tour de Glind
Wil je als jeugdzorg professional meer weten over het Jeugddorp? Graag nodigen we je uit om langs te komen in De Glind. Op 11 oktober organiseren we een tour de Glind, we nemen je mee het Jeugddorp in.
Trots! Eerste diplomering Switch
Tweeënhalf jaar geleden kwam er een veertienjarig meisje bij Switch, de zorgonderwijsvoorziening van Jeugddorp De Glind. Ze had absoluut geen idee wat ze wilde gaan doen. Motivatie om te leren was hierdoor moeilijk te vinden. De coach van Switch, de Donnerschool, de stageplek en gezinshuisouders zorgden er samen voor dat ze vanuit alle kanten gestimuleerd werd om vol te houden. Afgelopen week kreeg deze jongedame haar diploma. We zijn heel trots op haar! We zetten op een rij wat de (succesvolle) ingrediënten van een anders leren-traject zijn.
Innovatiever? Het moet vooral gewoner
In de eerste helft van 2018 is veel gesproken over de transformatie van de jeugdzorg. Ook de politiek spendeerde tijd en aandacht aan dit onderwerp. Het moet beter, anders en innovatiever. Daar wil ik aan toevoegen dat het vooral gewoner moet. Niet vanuit protocol, maar vanuit relatie. En dat begint met elkaar leren kennen. Niet alleen van papier, niet uit de analyses, maar in direct contact. En het staat of valt met professionals die zichzelf kennen; een persoonlijke zoektocht.
Anders leren bij Switch: “niet schorsen, maar even buiten lopen”
Stel je het volgende voor: grote groene sportvelden, hoge bomen, ruimte. En in dat groen een klein, eenvoudig gebouwtje, vroeger in gebruik als voetbalkantine. Het is rustig, maar niet afgelegen, want aan de overkant van de weg is het dorpscentrum met bistro en zalencentrum, een pannaveld en een natuurspeeltuin. We zijn in Jeugddorp De Glind, bij Switch, een bijzondere voorziening op het gebied van zorg en onderwijs. Voor jongeren die vastlopen op school. Ramona Floor, sociotherapeut, vertelt: “Onze aanpak is in eerste instantie gericht op relatie en vertrouwen. Bij Switch kun je bijvoorbeeld niet geschorst worden. Als jongeren ‘eruit knallen’ gaan we naar buiten en lopen een rondje, net zolang tot het weer gaat.”
Kinderen zonder ouderlijke zorg: voogdijkinderen
Voogdijkinderen zijn lange tijd als hete broodjes heen en weer geschoven. De kosten voor goede opvang van deze ‘dure’ kinderen wordt onvoldoende afgedekt door de huidige bekostiging. De landelijke overheid is bezig met een compensatieregeling voor gemeentes, maar het is de vraag of dat toereikend is. Onbestaanbaar, vindt Gerard Besten van Jeugddorp de Glind.
Verhalen van oudbewoners
Verhalen en ervaringen van oudbewoners van het Jeugddorp zijn heel belangrijk. We kunnen ervan leren.