Anne – casemanager

Ik ben Anne en werk als casemanager bij St. Jeugddorp De Glind. Ik heb 2 casemanager-collega’s en nog 10 andere collega’s. In mijn werk heb ik contact met de gezinshuisouders, met de collega’s van kantoor, met de gedragswetenschappers, de aanmelders, met de ouders en vele andere betrokkenen bij het wonen van een jongere in een gezinshuis. Dat is dus werk van bellen, mailen, overleggen en bezoeken.

Ik vind het leuk dat ik in mijn werk de jongere zelf ook af en toe spreek; “gaat ‘t goed met je en is dit voor jou een goede plek?” De jongere moet wel weten wie zijn dossier leest en wie er over hem praat met alle anderen, maar ook zo min mogelijk last hebben van alle professionals. Ik zoek altijd naar de juiste balans om laagdrempelig en bekend te zijn en niet alleen ‘de meneer van kantoor’
De jongere mag het gevoel hebben dat het gezinshuis zijn ‘thuis’ mag zijn.

Wat ik erg prettig vind aan het werken bij Stichting Jeugddorp De Glind dat we elkaar snel kunnen vinden en samen snel goede dingen kunnen regelen; een organisatie waarin gezinshuisouders dat thuis-gevoel geven aan de jongeren.
Ik vind het fijn dat ik hen daarin terzijde kan staan.