Rik Willemse is onze nieuwe gedragswetenschapper

Als partner is hij begin juli aan de slag gegaan; vandaag stel ik hem aan jullie voor. Rik interview ik via Teams; hij vanuit zijn huis in Utrecht en ik vanuit De Glind.

Rik kent de wereld van de gezinshuizen van dichtbij. Zijn schoonouders zijn Miriam en Frans Erlings ( zij waren tot 2022 partners met hun gezinskring Het Huys). Vanaf zijn 20e kwam hij bij hen thuis en zo in aanraking met Jeugdzorg. Op zijn 16e ging hij werken als automonteur, maar toen hij de kans kreeg om iets anders te gaan doen, ging hij op zijn 26e naar de universiteit om psychologie te studeren, om zo ook een bijdrage aan de jeugdzorg te kunnen gaan leveren.

Na zijn studie ging hij aan de slag bij Yes We Can Clinics, een plek voor jongeren met verslavings- en gedragsproblemen. Ook heeft hij ervaring mogen opdoen in de volwassenen zorg binnen verschillende werkgebieden. En nu dus bij ons en begeleid Rik voor 8 uur per week een aantal gezinshuizen, naast zijn werk als behandelaar op verschillende plekken.

Rik houdt van afwisseling niet alleen in zijn werk maar ook in de activiteiten in zijn vrije tijd en hij is vaak buiten te vinden; hij houdt van surfen, fietsen wandelen en gaat hij graag met zijn kinderen naar bijvoorbeeld een klimbos. Met die afwisseling zit het ook in De Glind goed! Je kunt een Klompenpad mooi combineren als je een overleg hebt gehad met een van onze casemanagers.

Welkom Rik, fijn dat jij je kennis en ervaringen bij ons inzet!