KICKBOKSEN | Kickboksen is een vechtsport waarbij je je handen en je benen mag gebruiken. Kickboksen helpt je bij het opbouwen van: conditie, weerbaarheid, kracht, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, discipline en zelfcontrole. Dus ben je klaar voor een uitdaging, meld je dan aan voor kickboksen. Groep 1 is voor de 5 t/m 8 jarigen, groep 2 is voor de 9 t/m 12 jarigen en groep 3 is voor de jeugd ouder dan 13 jaar.

SING-INN | Zing jij graag? Heb je altijd al met je grote sterren mee willen doen..? Dan is dit je kans!
Bij de sing-inn lessen krijg jij de kans om je stem te laten horen en zangervaring op te doen.
Of we dit nu met een YouTube karaoke versie, of achter de piano doen: Het wordt hoe dan ook een feestje. Aan het eind van het jaar kunnen we laten zien wat we geleerd hebben, met misschien wel een opname in een echte studio!! Er zijn meerdere groep dus meld je vooraf aan.

DRUMS | Drummen!! Dat is zo supertof.. Leer ritmes en leer mee te spelen met je favoriete muziek. Dit kan allemaal onder leiding van meesterdrummer Frans. (beperkte plekken)

GITAAR | Wil je gitaar leren spelen, liedjes kunnen begeleiden en samen muziek maken? Inmiddels zijn er verschillende gitaristen in de Glind, word jij er ook één?
Frans leert je de nodige akkoorden om liedjes zelf te kunnen spelen.
Als je al kunt spelen is het leuk om samen muziek te maken en af en toe op te treden, dus schrijf je in!

MEIDENTIJD | Met een kopje thee het lekker over allerlei echte ‘meidendingen’ hebben! Nagels lakken, haren verzorgen of kletsen over jongens… het kan bij meidentijd!

FITNESS | Work that body! Conditie/spieren ontwikkelen en doorzettingsvermogen behoren allemaal tot de fitness lessen. Heb jij hulp nodig bij het bereiken van je persoonlijke doelen, geef het aan en wij gaan je helpen deze doelen te bereiken!

JUDO/WEERBAARHEIDSTRAINING | Respect, doorzettingsvermogen, conditie en stevig in je schoenen staan; daar staat judo en weerbaarheidstraining voor. Judo betekent letterlijk ‘zachte weg’, dus soms is het ook de kunst om heel flexibel te zijn en mee te gaan met de beweging van de ander. Leer hoe jij je kan verdedigen en hoe je hard kan vallen zonder gelijk iets te breken.

TREFBAL | De ideale sport om je energie kwijt te kunnen. Er zijn oneindig veel verschillende manieren om dit te spelen, geen enkele manier is minder spannend. Denk jij dat je het aan kunt? Schrijf je dan gelijk in en wordt een echte trefbal topper.

ZAALVOETBAL (FUTSAL) | Een kleine ruimte en het kleine aantal spelers (1 keeper + 4 veldspelers) maken dit spel heel anders dan veldvoetbal. Fysiek contact is verboden, je komt vaker aan de bal, je wordt mega tactisch, je leert looplijnen en sneller handelen, heel goed voor je techniek dus. Alles zit er in en zien wij dat jij goed je best doet mag je misschien wel mee om wedstrijden te spelen tegen clubs uit de omgeving. Dus schrijf je in en word een ‘master of the game’. In de middag is het voor de 6 t/m 12 jarigen en in de avond is er zaalvoetbal voor de jeugd ouder dan 12 jaar.

VOETBALSCHOOL | Tijdens de voetbalschool op de woensdag gaan we elke week het veld op om te werken aan je voetbalskills. Alle aspecten van het voetbalspel komen naar voren, zowel tactisch als technisch. Veel oefeningen en oefenpotjes tegen elkaar om het zo wedstrijdecht te maken. Hou jij van voetbal of bewegen dan zien wij je graag! Groep 1 is voor de 6 t/m 10 jarigen en groep 2 is voor de 11 t/m 14 jarigen.

GLIND RADIO & MEDIA | Bij Glind Media kun je (leren) radio maken. Je bent radio dj, verslaggever of je beheert de social media desk. En natuurlijk zenden we echt uit! En wel via Glind Radio, ons eigen dorpse radiostation dat 24-uur per dag te beluisteren is via internet. Je krijgt begeleiding van ervaren radiomensen en uiteindelijk misschien wel je eigen radioshow. Lijkt het je leuk, geef je dan nu op!

STOER BIJ DE (BIO) BOER | Met Stoer bij de (bio)boer gaan we voor actie zoals de boer dat altijd heeft. We gaan lekker naar buiten en ontdekken welke werkzaamheden er op de boerderij kunnen gebeuren. (bij heel slecht weer is er binnen ook veel te doen).
Spinazie zaaien, sla of kool planten, wortels en boerenkool oogsten, snoeien, in elke tijd van het jaar is er iets te doen. Soms gaan we kijken op een andere boerderij om daar iets te zien en leren. Elke keer wordt leuk en actief!

SOOS | In de Soos kan je chillen, kletsen, spelletjes spelen of bijvoorbeeld wat muziek draaien en een snoepje en drankje kopen. Je mag vrij in-en uitlopen en iedereen is welkom!

PONYRIJDEN | Heb jij wat met pony’s/paarden? Kom dan lessen volgen bij Jacob op de kinderboerderij. Jacob en zijn instructeurs hebben al jarenlange ervaring met het lesgeven in de Glind. Door de kleinere groepen is er veel aandacht voor jou waardoor je snel kan leren.

SCHILDEREN EN TEKENEN | De activiteit schilderen en tekenen gaat over het weergeven van wat er om je heen te zien is, over wat je beleeft en waarover je fantaseert. Dat iedereen iets moois kan maken en dat je er blij van kan worden om je te uiten op jouw eigen unieke wijze. Kortom, je bent welkom!… Schrijf je in en doe lekker mee!

TYPISCHE TEKSTEN | We toveren woorden naar mooie zinnen. Poëzie kent vele gezichten. We gaan allerlei richtingen verkennen; ‘Spoken words’, Haiku, Elfje, ‘Loesje’-teksten, ‘Stiftgedicht’, ‘Cut it’. Met papier, schaar en lijm en verf maken we er wat moois van. Ook presenteren van je werk hoort er natuurlijk bij, als je dat wilt!

KOM BINNEN | De deur van de kerk gaat open. De vlag met de uitnodiging staat buiten.
Loop maar naar binnen. Er is altijd iemand aanwezig. Bekijk de kerk van binnen: Wat gebeurt hier?
Doe mee met de vraag van de week, door iets op te schrijven, te tekenen of te vertellen.
Maak kennis met ‘Sterre’, met haar bijzondere mantel: Is er iets waar je verdrietig, blij, boos over bent? Iets wat je niet zo goed aan iemand durft te vertellen? Schrijf het op een briefje. Je hoeft je naam er niet bij te zetten. En stop dat briefje in één van de zakken in de mantel van Sterre. Zij helpt ons om het bij God te brengen. Je kunt ook even rustig gaan zitten. ‘Time-out’…

BOER-INN | Altijd al willen ervaren hoe het er echt op de boerderij aan toe gaat of wil wel een steentje bijdragen aan het werk op de boerderij. Dan kan dat op de kinderboerderij in de Glind. De dieren staan al op jou te wachten dus schrijf je snel in bij Boer-inn.

PEUTEREN EN KLEUTEREN | Dit is een hele coole activiteit! Voor de kleinste kids in het dorp en omgeving wordt deze activiteit gegeven. Gave spelletjes, lekker bewegen en natuurlijk veel samenwerken is wat wij hier gaan doen. Meld je aan en doe mee, dan maken wij er samen weer een aantal hele leuke lessen van.

SOFT SKILL TRAINING (nieuw maart 2021)| Wil jij gaan solliciteren op jouw 1e (bij)baan of gewoon op je volgende job? Moet jij binnenkort op school of voor jouw werk iets presenteren? Moet je voor school of werk veel contact onderhouden met andere mensen? Heb je veel te doen en zie je door de bomen het bos niet meer in deze hectische tijden? Kortom Is er een belangrijk onderwerp waar je mee aan de slag wilt, maar denk je dat je wel wat hulp kan gebruiken, dan is deze training zeker wat voor jou. Op een zeer leuke en interactieve manier gaan we aan de slag met alle vragen. Schrijf je snel in!