11 november 2021

Vacature Controller

 

 • Wil jij elke dag zingend of fluitend naar je werk?
 • Vind jij het leuk om in een kleine organisatie met veel contacten te werken?
 • Wil jij er (indirect) aan bijdragen dat jeugdigen die niet thuis kunnen opgroeien, in een gezin kunnen opgroeien?
 • Ben jij het financiële hart van de organisatie?

Wij zijn op zoek naar een controller voor onze drie organisaties. We zetten ons vanuit verschillende rollen in voor kinderen en met elkaar delen we een gezamenlijke Shared Service Centre (SSC). De nieuwe controller leidt de financiële administratie en stuurt het SSC aan.

De Rudolphstichting, Gezinshuis.com en Stichting Jeugddorp De Glind zijn zelfstandige organisaties, die vanuit hun missie nauw verbonden zijn. Zij zetten zich in om uithuisgeplaatste kinderen een thuis te bieden. De drie organisaties zijn gehuisvest in Jeugddorp de Glind en Ede.

Voor onze organisaties wij op zoek naar:

 een daadkrachtige, analytische en proactieve controller

Functieomschrijving
De controller is verantwoordelijk voor:

 • Het (doorlopend) ontwikkelen en uitvoeren van de Planning & Control cyclus, waaronder periodieke financiële rapportages, investeringsanalyses, interne kostenverrekeningen, balansen, winst- en verliesrekeningen, begrotingen/budgettering, het opstellen van jaarrekening en de meerjarenplanning.
 • Het analyseren en aanleveren van financiële informatie en het geven van (strategisch) advies aan bestuur en toezichthoudende organen.
 • Het voorbereiden van het financiële beleid in samenwerking met bestuur en management.
 • Aansturing van het SSC, aanspreekpunt van het SSC voor medewerkers en bestuur.
 • De voorbereiding van de accountantscontrole en het aanspreekpunt voor de externe accountant.
 • Het ontwerpen en beheren van management informatiesystemen, (financieel-) administratieve systemen, werkwijzen en procedures.
 • Het bewaken van de financiële positie en de resultaten van de organisaties.
 • Aanspreekpunt voor aanpalende bedrijfsvoerende zaken als ICT en beheer wagenpark.
 • Nader te bepalen project activiteiten.

Functie-eisen en profiel
Je hebt een analytische blik op de cijfers, resultaten en een goed commercieel inzicht. Je kunt de drie stichtingen onafhankelijk adviseren over de financiële koers, onderhandelen, doelen stellen en anderen inspireren. Je kan de directie en management adviseren en creativiteit en strategisch inzicht tonen bij beleidsontwikkeling. Ook ben je servicegericht en heb je een dienstverlenende houding. Je bent daadkrachtig, initiatiefrijk en resultaatgericht. Je kan goed communiceren, zowel mondeling als schriftelijk (rapporteren), en kan samenwerken met interne en externe partijen. Je bent integer, tactvol, en flexibel.

Verder heb je:

 • Academisch of HBO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding richting bedrijfseconomie, accountancy of vergelijkbaar.
 • Kennis van planning en control principes.
 • Gedegen kennis van bedrijfsvoering processen en inzicht in financiële processen en relevante wetgeving.
 • Kennis van Afas Profit.
 • Affiniteit met jeugdzorg, franchising en verhuur van onroerend goed.
 • 3-6 jaar relevante werkervaring.

 

Aanbod
Wij bieden je een zeer afwisselende en uitdagende functie, binnen drie samenwerkende organisaties, waarin je hoofdzakelijk zelfstandig aan het werk bent. Standplaats is De Glind en de standplaats voor Gezinhuis.com is Ede. Wij bieden ook de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken, met de daarbij behoorde vergoedingen, zoals een thuiswerkplekvergoeding. Het betreft een functie voor 28-36 uur per week. Wij bieden aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 5,5 week vakantie bij een 36-urige werkweek, laptop en telefoon van de zaak en een aantrekkelijke reiskosten/thuiswerkvergoeding.

Aanstelling voor één jaar, met intentie tot verlenging. De functie is ingeschaald in salarisschaal 11, CAO Jeugdzorg (max € 4896,26), passend bij ervaring en kwalificaties;

Meer over de organisaties en plaats in de organisatie

Rudolphstichting, Gezinshuis.com en Jeugddorp de Glind zetten zich allen in voor een goede toekomst van uithuisgeplaatste kinderen en jongeren door bij te dragen aan duurzame opvang in gezinsvorm en/of gezinssituatie:

 • De Rudolphstichting zet zich vanuit De Glind in door landelijke projecten te stimuleren en te ondersteunen en voor uithuisgeplaatste kinderen door het behoud en de ontwikkeling van het Jeugddorp.
 • gezinshuis.com start gezinshuizen en ondersteunt gezinshuisouders middels een ondernemende en eigentijdse franchiseformule.
 • Stichting Jeugddorp de Glind is een jeugdhulpaanbieder die in en vanuit De Glind woonplekken in gezinshuizen en maatwerk biedt aan kinderen en jongeren (0-23) met een complexe ontwikkelvraag

De controller legt verantwoording af aan de bestuurders van de organisaties en wordt aangestuurd door één van hen.  De controller geeft leiding aan het Shared Service Centre (4 medewerkers) van de drie organisaties.

Solliciteer
Heb je belangstelling voor deze functie? Stuur dan je motivatiebrief met CV, uiterlijk 3 december 2021 naar personeel@rudolphstichting.nl t.a.v. Manon Buitenhoff ten Cate. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kan je contact opnemen met Manon Buitenhoff ten Cate, HR medewerker via 0342-459010. Heb je inhoudelijke vragen over de functie, kan je contact opnemen met Henk Jonker, Bestuurder Stichting Jeugddorp De Glind via 0342-459030 of info@jeugddorpdeglind.nl

De eerste sollicitatiegesprekken zijn gepland op 14 december, de tweede gesprekken zijn gepland op 15 december.
Voor deze functie moet je een actuele VOG (verklaring omtrent het gedrag) kunnen overleggen.
Meer informatie over de andere organisatie vind je op www.rudolphstichting.nl, www.gezinshuis.com

 

 

Terug naar overzicht