Welkom Dennis en Marcel Sem …

… fijn dat jullie gezinshuisouders zijn!

Gastvrij wordt ik ontvangen bij Dennis en Marcel Sem in hun gezinshuis in Leusden. De kinderen hebben net hun boterhammen op en worden uit hun kinderstoelen gehaald. Nou ja, de oudste kruipt heel behendig zelf zijn stoel uit. Het zijn nog kleintjes, de twee broertjes van ruim 1 en 2,5 die sinds 2 maanden bij hen wonen.

Marcel Sem en Dennis zijn niet zomaar van start gegaan; ze hebben zich in een lang traject op alle facetten georiënteerd van het gezinshuisouders schap en zijn op 1 juli met Stichting Jeugddorp De Glind gaan samenwerken.
Het gezinshuisouderschap is dan misschien wel nieuw maar het opvangen van kinderen en omgaan met jongeren zeker niet. Eerder heeft Marcel Sem al 2 jongens opgevoed en ook nu logeert erheel vaak een jongere mij hen. Dennis werkt al 26 jaar in de kinderopvang en Marcel Sem in het onderwijs.

Ze willen kinderen in het licht zetten; ze mogen stralen. Zoals een vuurtoren een baken op zee is, zijn zij dat voor de kinderen. Vandaar dat hun gezinshuis Het Lichtbaken heet.
“Zinvol zijn in het leven” dat is geluk”: zegt Marcel Sem op mijn vraag waarom hij dit doet en wat hij mensen wil meegeven die er over nadenken of het gezinshuisouderschap iets voor hen zijn. “Geluk zit in zorgdragen voor elkaar!”

Ik kreeg even een kijkje in dat zorgdragen van Dennis en Marcel Sem, echt heel mooi om te zien.

Welkom Dennis en Marcel Sem fijn dat jullie gezinshuisouders zijn!