De Glind

Waar je er bij hoort en me doet!

De Glind is een gewoon, klein en groen dorp, vlakbij Amersfoort, met zo’n 650 inwoners. Bijzonder aan het dorp is dat er al bijna een eeuw uithuisgeplaatste kinderen worden opgevangen in gezinsverband en dat deze omgeving helpt om om te groeien. Op dit moment zijn er 24 gezinshuizen.

Er bij horen en meedoen
Het unieke aan Jeugddorp De Glind is dat het echte leven zich op maat in een kleinschalige en veilige dorpse context afspeelt. En niet zomaar een dorp, maar een dorp met decennialange ervaring met en kennis over jeugdigen met complexe ontwikkelvragen.

Dit zorgt ervoor dat jeugdigen in De Glind optimaal kunnen leren in, van en over het echte leven. In het Jeugddorp maken jeugdigen deel uit van de dorpsgemeenschap. In De Glind ben je niet het enige kind dat niet bij zijn eigen ouders woont, of zich ‘anders’ gedraagt. Je wordt er herkend en erkend. Je hoort erbij en je doet mee.

Meedoen met de vrije tijd activiteiten
Wat doe je na schooltijd en in de vakanties als je in De Glind woont? Dan staat het team van Vrije Tijd klaar met een zeer uitgebreid programma. De coaches kennen jouw kind en weten wat hij nodig heeft om mee te doen met dans, gitaarles, freerunnen, Weervolven en nog veel meer.