­Aanmelden

Wij matchen zorgvuldig; een passende plek voor een kind!

Snel naar

Dit zijn onze open plaatsen

We hebben onze open en op termijn beschikbare plaatsen op een rijtje voor je gezet. Ben je voor een jeugdige opzoek naar een plaats in een gezinshuis bekijk dan de mogelijkheden in deze lijst.

Wij zijn creatief in het zoeken naar oplossingen; kinderen en jongeren vragen om maatwerk.
Wil  je eerst  overleggen en/of extra mogelijkheden bespreken,  neem dan contact op met  één van onze integraal casemanagers bel 0342-459030 of mail.

Matching; er moet een klik zijn!

We hechten veel waarde aan een goede matching tussen de jeugdige en het gezinshuis. In het gezinshuis moet met de gezinshuisouders én met de andere (geplaatste) jeugdigen zijn een klik zijn. En ouders moeten er achter kunnen staan.

We zijn er om het kind – onze pedagogische visie

Deze pedagogische visie is het fundament voor hoe wij samen de zorg voor kinderen en jeugdigen vormgeven. Met al onze samenwerkingspartners werken we vanuit deze visie. Dit geldt voor de gezinshuizen, ambulant begeleiders, gedragswetenschappers en aanbieders van vrije tijd en dagbesteding met wie we samenwerken.

Met elkaar zoeken naar wat een kind nodig heeft om veerkracht te ontwikkelen.

onze pedagogische visie

De meerwaarde van maatwerk

Marijn woont in De Glind in een gezinshuis, ze zit op school in Barneveld. Hier loopt het niet lekker, haar hoofd zit zo vol dat het niet lukt om tot leren te komen. Haar juf ziet dat ze wel haar best doet maar dat het gewoon niet lukt. In contact met andere kinderen zijn er irritaties, ze maakt geluidjes, is onrustig en leidt andere kinderen af. Marijn slaapt slecht en droomt veel, ze wordt niet uitgerust wakker. De gedragswetenschapper en de jeugdarts vinden beiden dat ze een dusdanig overprikkelt brein heeft, dat een hele week school nu niet haalbaar is, ze moet tijd krijgen om tot rust te komen.

In samenspraak met school en de gemeente wordt een speciaal programma gemaakt, Marijn zal 2 dagen in de week bij de kinderboerderij in De Glind als hulpboer gaan meewerken. Ze heeft het daar al snel naar het zin, elke dag heeft ze een vast programma: dieren helpen voeren, eieren uithalen, hokken helpen schoonmaken enz. Tussendoor knuffelt ze met haar lievelingsgeitje. Zowel gezinshuisouders als school geven aan dat ze rustiger en vrolijker is. Al spelenderwijs krijgt ze verantwoording voor de verzorging van de dieren, ze geeft iets terug aan de dieren in de zin van voer en water geven en knuffelen. Marijn vertelt trots wat ze geleerd heeft en ervaart dat ze belangrijk is in het verzorgen van de dieren. Haar zelfvertrouwen groeit. Na een half jaar heeft ze meer ruimte in haar hoofd om ook op school weer te kunnen leren. Echter de woensdag blijft ze als welkome break in de week als hulpboer aan het werk!

Zo werken wij

Maatwerk

Wij zijn creatief in het zoeken naar oplossingen; jeugdigen vragen om maatwerk. We puzzelen door om aan te sluiten bij wat jeugdigen nodig hebben om zich goed te kunnen ontwikkelen. We doen dat voor jeugdigen die in een gezinshuis wonen en voor jeugdigen die bij onze partners een programma volgen.

Meer lezen

Kwaliteit

We doen ons werk zo goed mogelijk; iedere dag zetten we ons in voor de beste zorg voor jeugdigen en de mensen waar wij mee samenwerken. Je kunt er ons op aanspreken zo blijven wij leren. Wij werken volgens de vastgestelde normen van ISO – 2001; daarin is onze kwaliteit geborgd.

Meer lezen

Gezinshuizen

Wij zijn er voor uithuisgeplaatste kinderen; kinderen en jongeren die in hun leven al veel hebben meegemaakt of gemist. Zij hebben hulp en ondersteuning nodig.

Meer lezen

Partners

Jeugdigen een buitengewoon thuis bieden doen we samen. De professionals waar wij mee samenwerken zijn onze partners. Wat we zelf niet in huis hebben bieden onze partners. Daardoor hebben we een netwerk van ondernemers die maatwerk leveren; dat maatwerk wat jeugdigen nodig hebben om zich te ontwikkelen.

Meer lezen

De Glind

De Glind is een gewoon, klein en groen dorp, vlakbij Amersfoort, met zo’n 650 inwoners. Bijzonder aan het dorp is dat er al bijna een eeuw uithuisgeplaatste kinderen worden opgevangen in gezinsverband.  Op dit moment zijn er 24 professionele gezinshuizen.

Meer lezen

Impact maken 2024 – 2028

Stichting Jeugddorp De Glind is in jeugdzorgland een relatief kleine speler. We willen echter zowel regionaal van betekenis zijn, als ook landelijk impact hebben. Hierbij hebben we maar één doel: zoveel mogelijk impact hebben in het leven van de kinderen, jongeren en gezinnen die het nodig hebben.

Meer lezen