Over ons

Wij zijn er om het kind

Snel naar

Dit zijn wij

Stichting Jeugddorp De Glind is een kleine netwerkorganisatie opgericht in 2016. Onze basis ligt in De Glind, hét Jeugddorp waar al meer dan 100 jaar kinderen opgevangen worden in gezinnen.

In De Glind en in de regio werken we samen met gezinshuispartners en partners op het gebied van vrije tijd, leren-werken en hulpverlening. Door deze manier van samenwerken bieden we maatwerk aan kinderen en jongeren die niet meer thuis kunnen wonen. In De Glind bieden we een omgeving om op te groeien in een dorp waar je mee kunt doen; je hoort erbij. Mee doen kan met de vele activiteiten na school en in vakanties; sociale en persoonlijke vaardigheden ontwikkelt een kind vanzelf tijdens gitaarles, judo of in de natuur.

Omdat we klein zijn hebben we veel persoonlijk contact en zién we de kinderen en jongeren en sluiten aan bij wat hij/ zij wil. In de samenwerking met onze partners zijn de lijnen kort; je wandelt zo bij ons binnen.

Kinderen en jongeren moeten veilig opgroeien. Helaas genoeg gebeurt dat niet altijd en ook in De Glind zijn kinderen en jongeren slachtoffer geworden. Lees hier de reactie van Stichting Jeugddorp De Glind.

Luisteren naar jouw verhaal en wat jij nodig hebt

Als we echt luisteren en horen wat jij ons te zeggen hebt maken we verbinding en komen we samen verder.

Luisteren naar kinderen…
naar wat hen bezighoudt, hoe zij denken, wat zij ervaren is nodig om passende zorg te bieden.
Luisteren naar ouders…
die er mee geconfronteerd zijn dat hun kind(eren) niet meer (volledig) thuis wonen is nodig. We luisteren naar hun verhaal en beleving om samen te werken in de zorg voor hun kind.
Luisteren naar professionals…
ook naar verwijzers, gemeenten, politiek, onderwijs, onze partners en wetenschappers luisteren we. Naar wat hun behoeften zijn en naar wat wij van hen kunnen leren en gebruiken voor onze dagelijkse praktijk.

 

In een veilig leefklimaat helpen we kinderen hun trauma’s te verwerken.

Gedreven mensen die werken vanuit hun hart

Anne is vaak op pad; hij bezoekt de gezinshuizen en spreekt daar ook met kinderen en jongeren.  “Gaat ‘t goed met je en is dit voor jou een goede plek?

Met/bij ons werken

 • Vacatures
  Op dit moment hebben wij geen vacatures
 • Partners – Gezinshuisouders gezocht
  Wil je als gezinshuis partner met ons samen werken? Dan komen we graag in contact met je! Bel  0342 – 45 90 30 of vul het contactformulier in
 • Stage
  Volg je een opleiding Ecologische Pedagogiek, SPW, SPH, Social Work, orthopedagogiek of een opleiding sportkunde dan hebben we misschien wel een stage plaats voor jou. Vul het contactformulier in. Voor het schooljaar 2023-2024 zijn de stageplaatsen bij het vrijetijdsteam bezet.
 • Onderzoek
  Ben je een student Social Work, Ecologische Pedagogiek, SPH, orthopedagogiek, of volg je  opleiding als bijvoorbeeld bedrijfskunde of communicatie en zoek je een onderzoeksopdracht? Vul het contactformulier in.

Zo zijn we georganiseerd

Raad van Toezicht 
De Raad van Toezicht bestaat uit 5 leden

 • Harco de Bruin, voorzitter
 • Ella Lobregt
 • Tjitske Siderius
 • Erwin Schuring
 • Jan Telgen

Leden van de Raad van Toezicht ontvangen voor hun werkzaamheden een onkostenvergoeding volgens de regels van vrijwilligerswerk.

Jaarrekening 2023
Je kunt hier de goedgekeurde jaarrekening van 2023 bekijken.

Meerjarenbeleidsplan 2024- 2028 : Impact maken!
Impact willen wij maken op een 9 gebieden. Onze strategische thema’s zijn: –  Doelgroep – Positie – Maatwerk – Partnerschap – Netwerk – Thuis – Dorp – Leren – Stabiel –
In ons Meerjarenbeleidsplan 2024 – 2028 staat geschreven hoe we dat doen. Hier lees je ons plan.

Kwaliteit & ANBI

Gecertificeerd
Stichting Jeugddorp De Glind is ISO gecertificeerd. Ons kwaliteitsmanagementsysteem voldoet aan de eisen van ISO 9001 (2015). Jaarlijks vindt er een audit plaats door het Keurmerkinstituut. In mei 2023 hebben we opnieuw het certificaat behaald.

Ontevreden of klachten
Het kan voorkomen dat je ontevreden bent of een klacht hebt. Daarvoor heeft Stichting Jeugddorp De Glind een klachtenregeling en er is een onafhankelijke klachtencommissie. Lees hier meer.

ANBI
Stichting Jeugddorp De Glind heeft een ANBI status.

Wil je een kind of jongere aanmelden ?

Een kind of jongere aanmelden? Vul het aanmeldformulier in daarna nemen we contact met je op.

Gezinshuisouder iets voor jou?

Ga je de stap nu zetten? Uitzoeken of een gezinshuis starten of met je gezinshuis verhuizen naar De Glind echt is wat je wilt? Kom gerust op de koffie!